Veprimtari

Universiteti i Elbasanit Aleksandër Xhuvani,Fakulteti i shkencave te edukimit, Historiku i fakultetit  ,Uniel


Historiku i fakultetit

Shiko me shume
Universiteti i Elbasanit Aleksandër Xhuvani,Fakulteti i shkencave te edukimit,  Njësitë përbërëse ,Uniel


Njësitë përbërëse

Shiko me shume
Universiteti i Elbasanit Aleksandër Xhuvani,Fakulteti i shkencave te edukimit,  Programet e studimit ,Uniel


Programet e studimit

Shiko me shume
Universiteti i Elbasanit Aleksandër Xhuvani,Fakulteti i shkencave te edukimit, Njoftime  ,Uniel

Njoftime

Shiko me shume
Universiteti i Elbasanit Aleksandër Xhuvani,Fakulteti i shkencave te edukimit, Veprimtari  ,Uniel


Veprimtari

Shiko me shume

Në Universitetin e Elbasanit "Aleksandër Xhuvani, u zhvillua Konferenca e 2-të Ndërkombëtare me temë "Globalizimi dhe Integrimi në Edukimin Bashkëkohor"

Kjo konferencë e organizuar nga Fakulteti i Shkencave të Edukimit është kthyer tashmë në një traditë, ku mblidhen së bashku studiues nga fusha e arsimit, akademikë, drejtues dhe mësues të sistemit arsimor parauniversitar, specialistë dhe studentë.

Në fjalën e tij përshëndetëse rektori i universitetit, Prof.dr Skender Topi, theksoi rëndësinë e bashkëpunimeve në fushën e arsimit dhe rolin që ka luajtur prej vitesh ndërkombëtarizimi në rritjen e cilësisë si institucion i arsimit të lartë.

Konferenca e 2-të Ndërkombëtare me temë "Globalizimi dhe Integrimi në Edukimin Bashkëkohor"

Aktivitete në kuadër të Javës Evropiane të Sportit në Universitetin e Elbasanit

Në kuadër të Javës Evropiane të Sportit në Universitetin e Elbasanit “Aleksandër Xhuvani” u zhvilluan një sërë aktivitetesh.

Në bashkëpunim me Federatën e Sportit Universitar dhe Departamentin e Edukimit Fizik dhe Sportit në Fakultetin e Shkencave  të Edukimit  u organizuan disa veprimtari sportive.

Kështu u zhvillua kampionati në minifutboll për meshkuj, volejboll për femra, basketboll për meshkuj, tenis meshkuj dhe femra etj.

Aktivitetet u asistuan nga personeli akademik i Departamentit të Edukimit Fizik dhe Sporteve.

Më shumë

Funksionaliteti i Laboratorit T@SK në Fakultetin e Shkencave të Edukimit

Prej vitit 2019, pranë Fakultetit të Shkencave të Edukimit është krijuar dhe funksionon Laboratori T@SK.

Ky laborator, vjen si një investim i jashtëzakonshëm i projektit për ngritjen e kapaciteteve të titulluar ‘Towards increased Awareness, responsibility and shared quality in Social Work’.

Laboratori ka në përmbërje të tij një infrastrukturë të pasur teknologjike për mësimdhënien në distancë, duke oftuar platformën Moodle. Moodle ose ndryshe Learnig Management System është vënë në funkion në nëntor të Vitit 2019 për departamenin e Shkencave Sociale në Fakultetin e Shkencave të Edukimit.

Është operuar në 64 module të ndara në 4 programe studimi, Bachelor dhe Master. Tashmë numërojmë plot 200 studentë që janë aksesuar në platformë dhe në modulet e tyre përkatëse. Gjithashtu Departamenti I Shkencave Sociale ka vënë në funksion të plotë zhillimin e mësimit online në platformën Moodle. Studentët në platformë marrin leksionet nga lektorët e tyre për materialet studimore përkatëse që ata zhvillojnë.

Më shumë

Organizohet në Universitetin e Elbasanit “Aleksandër Xhuvani”, konferenca e tretë ndërkombëtare “Arritjet dhe sfidat e punonjësit social në Shqipëri”

Universiteti i Elbasanit “Aleksandër Xhuvani”, Fakulteti i Shkencave të Edukimit, Departamenti i Punës Sociale, në bashkëpunim me Fakultetin e Shkencave Sociale, Universitetin e Tiranës,

Fakultetin e Edukimit të Universitetit të Shkodrës “Luigj Gurakuqi”, organizuan Konferencën e Tretë Ndërkombëtare “Arritjet dhe sfidat e punonjësit social në Shqiperi”.

Në këtë aktivitet morën pjesë përfaqësues të Bashkisë Elbasan, Drejtorisë së Shërbimit Social pranë kësaj bashkie, përfaqësues të CARITAS-it e UNICEF-it në Shqipëri, si dhe një delegacion i projektit T@SK.

Në këtë konferencë u prezantuan mbi 120 punime shkencore si dhe u zhvillua një tryezë e rrumbullakët e dedikuar për shërbimet sociale në qytetin e Elbasanit.

Më shumë