Ministri i Mirëqënies Sociale dhe Rinisë Blendi Klosi takim në Universitetin e Elbasanit

Në kuadër të diskutimit të programit për për rininë dhe të aktiviteteve me rastin e 25 vjetorit të ditës së rinisë, Ministri i Mirëqënies Sociale dhe Rinisë Blendi Klosi ka zhvilluar një takim me studentë të Universitetit “Aleksandër Xhuvani” të Elbasanit. Duke i uruar mirëseardhjen në ambientet e këtij Universiteti Ministrit Blendi Klosi, Zv.Rektorja e Institucionit Prof.Asc.Dr. Imelda Sejdini, ka ftuar studentët që të jenë aktivë në bashkëbisedim dhe të diskutojnë mbi problematikat që ata i shqetësojnë dhe të ardhmen e tyre, duke theksuar se ky është edhe qëllimi i organizimit të takimit.

Ministri i Mirëqënies Sociale dhe Rinisë Blendi Klosi  në fjalën e tij , ka theksuar se jo më kot fillimi i aktiviteteve me rastin e 25 vjetorit të festës së Rinisë, është përzgjedhur të bëhet në qytetin e Elbasanit, një qendër e madhe e zhvillimit të kulturës dhe arsimit mbarëkombëtar. Duke u ndalur tek dita e rinisë Ministri Blendi Klosi ka theksuar se 25 vjet më parë, të rinjtë e asaj kohe teksa u ngritën mbi diktaturën kishin një ëndërr, ta bënin Shqipërinë si gjithë Europa.  Sipas tij në atë kohë pritshmëritë ishin më të mëdha dhe askush nuk besonte se proçesi i shndërrimit dhe zhvillimit të Shqipërisë, do të ishte kaq i gjatë. Sot më shumë se kurrë ka theksuar Ministri Klosi, ne kemi nevojë për energjitë dhe punën e të rinjve për të ecur më shpejt në rrugën e integrimit dhe transformimit të vendit.

 Takimi ka vazhduar më pas me pyetje dhe bashkëbisedim mes studentëve të pranishëm dhe Ministrit të Mirëqënies Sociale dhe Rinisë Blendi Klosi.

 

 

Nis viti i ri akademik në Universitetin “Aleksandër Xhuvani”

Në Universitetin “Aleksandër Xhuvani” të Elbasanit është zhvilluar ceremonia e nisjes së vitit të ri akademik 2015-2016. Përveç Rektorit Prof.Dr. Liman Varoshi, Zv. Rektorëve dhe dekanëve të këtij Universiteti, në ceremoni të pranishëm ishin edhe Kryetari i Bashkisë së Elbasanit Qazim Sejdini dhe Prefekti i Qarkut Arben Kamami.

Duke iu drejtuar studentëve të pranishëm në këtë ceremoni, Rektori Liman Varoshi ka theksuar edhe njëherë impenjimin e tij maksimal dhe të stafit që ai drejton, për të arritur qëllimin e një arsimimi sa më cilësor të studentëve. Ai ka theksuar se në këtë drejtim, Universiteti i Elbasanit ofron një staf akademik tepër të kualifikuar dhe ambiente tepër komode. Ai ka përmendur Bibliotekën Universitare, e cila përveç një numri tepër të madh të titujve të librave, ofron edhe lidhjen online me publikimet shkencore të Universitetit të Oksfordit. Rektori Liman Varoshi është shprehur i bindur se ata që e kanë zgjedhur Universitetin e Elbasanit për të vazhduar rrugën e tyre në fushën e dijes, nuk do të mbeten të zhgënjyer, përkundrazi do të arrijnë të kenë një diplomë tepër të vlefshme në tregun e punës në të ardhmen. 

Lexo më shumë