Modeli social i Shqipërisë, leksion me ekspertë në FE

Shumë pyetje lidhur me modelin e shtetit social që po ndjek Shqipëria kanë marrë përgjigje nga shumë ekspertë të ekonomisë të pranishëm në një leksion të hapur në Fakultetin Ekonomik të universitetit ‘’Aleksander Xhuvani’’ të Elbasanit. Rexhep Mejdani, ish president, Prof. Dr. Adrian Civici, ekspert i ekonomisë, Agim Nezha ish-ambasador në BE, pedagogë dhe studentë të FE.

Në fjalën e hapjes Altin Idrizi theksoi rëndësinë e dhënies së kontributit të gjithësecilit për krijimin e modelit të shtetit social evropian. Agim Nezha, ish

Read more...

Ceremonia e diplomimit 2015 - Video

Zhvillohet ceremonia e diplomimit në Fakultetin Ekonomik

Fakulteti ekonomik pranë Universitetit “Aleksandër Xhuvani” në Elbasan ka zhvilluar ceremoninë e diplomimit për 1028 studentë të tij, në të gjitha programet e studimit në ciklin e parë dhe të dytë. Të pranishëm në këtë ceremoni, përveç drejtuesve të pedagogëve të këtij fakulteti dhe Rektorit të Universitetit Prof.Dr. Liman Varoshi, ishin të pranishëm edhe Kryetari i Kuvendit të Shqipërisë zoti Ilir Meta, Ministrja e Arsimit dhe Sportit zonja Lindita Nikolla si dhe drejtues të pushtetit vendor, deputetë e të ftuar të tjerë. Në fjalën e hapjes së kësaj ceremonie, dekani i Fakulteti Ekonomik Prof.Asc.Dr. Altin Idrizi ka shprehur kënaqësinë dhe emocionin e organizimit të këtij aktiviteti, i cili kurorëzon punën disavjeçare të studentëve dhe gjithë stafit akademik në drejtim të dijes. Ai ka theksuar se Fakulteti ekonomik i Universitetit të Elbasanit, me ritmet e tij të zhvillimit ka arritur gjatë këtyre viteve të bëhet një ndër pjesët me thelbësore të gjithë Universitetit të Elbasanit, por edhe me një ndikim mjaft të madh në jetën sociale dhe intelektuale të gjithë qytetit të Elbasanit dhe jo vetëm. Ndërkohë duke folur për të ardhmen dekani Altin Idrizi, ka vënë theksin në inisiativën që pranë Fakultetit Ekonomik disa prej programeve të studimit në ciklin master të zhvillohen tërësisht në gjuhën angleze dhe më pas kjo të zbresë edhe në ciklin e parë bachelor. Sipas tij kjo do ti mundësojë këtij fakulteti thithjen e fondeve të Bashkimit Europian në drejtim të arsimit, si dhe ndërkombëtarizimin e diplomës së tij, për të thithur studentë jo vetëm vendas pro edhe të huaj.

Lexoni më shumë

Ministrja Eglantina Gjermeni takim me studentë të Fakultetit Ekonomik

Ministrja Eglantina Gjermeni takim me studentë të Fakultetit Ekonomik Ministrja e Zhvillimit Urban Eglantina Gjermeni ka qenë në Fakultetin Ekonomik të Univesitetit të Elbasanit, për të prezantuar një leksion të hapur në lidhje me situatën e proçesit të urbanizimit në Shqipëri. Në takimin e zhvilluar me pedagogë dhe studentë të këtij Fakulteti ajo shoqërohej edhe nga deputetja Evis Kushi, ish dekane dhe pedagoge e këtij fakulteti. Duke u ndalur tek situate aktuale e ndërtimeve në Shqipëri, Ministrja Eglantina Gjermeni e ka cilësuar si emergjencë zhvillimin e infrastrukturës në zonat rurale. Gjermeni është ndalur edhe tek zhvillimi i infrastrukturës në përgjithësi duke deklaruar se “ synimi për të jetuar në metropol krijoi lagjet “ xhep” që nuk është një fenomen shqiptar”, ndërsa shtoi se “ planifikimi i mirë urban do ti japë fund kaosit urban”. Në vijim Ministrja shtoi se “një nga sfidat e qeverisë dhe Ministrisë që unë përfaqësoj është rigjenerimi total i të gjithë territorit. Ndërsa një nga çështjet më të prekshme është integrimi dhe urbanizimi i zonave urbane, në këtë kuadër Ministria synon të sjellë një fizolofi të re që do të nxisë jetën, sociale, ekonomike, kulturore etj”. Pas përfundimit të leksionit të hapur, studentët dhe pedagogët patën mundësi të bashkëbisedonin dhe të drejtonin pyetje ndaj Ministres në lidhje me situatën aktuale ku ndodhet zhvillimi Urgan i vendit.

Panairi i karrieres

Me date 14 Maj 2014 Fakulteti Ekonomik i Universitetit te Elbasanit organizon Panairin e Karrieres. Ky panair organizohet ne bashkepunim me Qendren Didaktike Irisoft dhe me Dhomen e Tregtise dhe Industrise Elbasan. Ftohen te gjithe studentet e viteve te treta si dhe studentet e cikleve te dyte te studimeve Master te pregatisin nje CV dhe te marrin pjese ne workshopet qe organizohen me kete rast. Ne panair do te marrin pjese dhe shume biznese lokale dhe rajonal, te cilet do te jene te interesuar te rekrutojne me te miret e studenteve tane. Nga ana tjeter, ky panair do te jete nje mundesi shume e mire per studentet tane qe te prezantojne veten para ketyre bizneseve, te cilet mund te jene punedhenesit e tyre te ardhshem.

Axhenda e panairit

Ftesa per pjesmarrje ne panair

Kalendari i provimeve per studentet pa mature shteterore

Shkarkoni kalendarin e provimeve