Universiteti i Elbasanit bëhet anëtar i shoqatës Uniadrion

Ne daten 7 Prill 2017 ne Patra Greqi Universiteti i Elbasanit “Aleksandër Xhuvani” u pranua si anetar i Shoqates Uniadrion e cila eshte nje Shoqate e perbere nga disa Universitete Italiane, Kroate, Sllovene, Boshnjake, Malazeze, dhe Greke.Objektivi i Uniadrion eshte rritja e bashkepunimit ndermjet ketyre universiteteve dhe qendrave kerkimore me qellim rritjen e bashkepunimit nderinstitucional dhe favorizimin e  zhvillimit te kultures, shkences, trajnimit  ne vendet qe lagen nga deti Adriatik dhe Jon. Anetaresimi ne Shoqaten Uniadrion ndihmon ne rritjen e aksesit ne mobilizim fondesh, dhenien e asistences teknike, planifikimin e projekteve, promovimin e levizjes se studenteve, kerkuesve dhe stafit ne rajonin e Adriatikut dhe Jonit.

Hapet thirrja per aplikime per bursa per studente dhe staf akademik dhe administrativ ne Universitetin e Iasit ne Rumani

Ju njoftojmë se është hapur thirrja për aplikime për studentë dhe staf akademik dhe administrativ me Universitetin e Iasit në Rumani. Për më shumë informacion mbi bursat dhe numrin e mobiliteteve klikoni në linkun e mëposhtëm. Afati i fundit për aplikim është data 27 Mars 2017. Ju urojmë suksese në aplikim!

https://erasmusplus.uaic.ro/ 

Bursa studimi per ne Austri

Hapet thirrja për aplikim për bursa me Universitetin e Viktor Frankl Hochschule ne Klangenfurt, Austri.

Ju njoftojmë se është hapur thirrja për aplikim për bursa studimi ne kuadër te projektit Erasmus International Credit Mobility te fituar nga Universiteti i Elbasanit me Universitetin e Viktor Frankl Hochschule ne Klangenfurt, Austri. Ne ketë projekt ne arritëm te fitonin 2 bursa Bachelor, për një periudhe prej 4 muajsh nga data 1 Mars 2017 deri me 30 Qershor 2017. Te drejtën për te aplikuar e kane vetëm studentet e Fakultetit te Shkencave te Edukimit. Studentet qe do te shpallen fitues do te përfitojnë nga pagesën mujore pre 850 Euro ne muaj gjate qëndrimit dhe studimit ne Austri si dhe shpenzimet e udhëtimit prej 275 Eurosh.

Afati i fundit për aplikim është 7 Shkurt 2017!

Dokumentet duhet te dorëzohen pranë Drejtorisë se Marrëdhënieve me Jashtë ne Rektorat (kati i katërt).

Dokumentet e nevojshme për aplikim:

 1. Formulari i aplikimit (kliko për ta shkarkuar)
 2. Fotokopje e pasaportës
 3. Vërtetim qe jeni student i UE-se.
 4. CV
 5. Letër motivimi
 6. Fotokopje te gjuhës Angleze ose Gjermane.

 

Ju urojme suksese ne aplikim!

Hapet thirrja e fundit per aplikime per bursa ne Universitetin e Iasit ne Rumani

Ju njoftojme se eshte hapur thirrja e fundit per bursa studimi per studente dhe pedagoge ne Universitetin e Iasit, Rumani. Afati i fundit per aplikimin online eshte data 20 Janar 2017. Mobilitetet fillojne me date 20 Shkurt deri me 18 Qershor 2017. Te drejten per te aplikuar e kane te gjithe studentet dhe pedagoget e UE-se. Aplikimi behet duke klikuar ne linkun e meposhtem: https://erasmusplus.uaic.ro/application-form.

Ju urojme nje Vit te Ri 2017 sa me te mbare dhe suksese ne aplikim!

Hapet thirrja per aplikim per bursa me Universitetin e Krakoves ne Poloni

Ju njoftojme se eshte hapur thirrja per aplikim per bursa studimi ne kuader te projektit International Credit Mobility (Erasmus+) te fituar nga Universiteti i Elbasanit me Universitetin Ekonomik te Krakoves ne Poloni. Ne kete projekt ne arritem te fitonin 4 bursa Bachelor (Undergraduate) dhe 4 bursa Master, per nje periudhe prej 5 muajsh ne periudhen Shkurt 2017 - Qershor 2017. Bursat ofrohen ne keto fusha studimi: Business and Administration dhe Finance and Banking. Studentet qe do te shpallen fitues do te perfitojne nga 750 Euro ne muaj dhe nje shume te vetme prej 275 Eurosh per shpenzime udhetimi. Afati i fundit per aplikim eshte 30 Nentor 2016!

Dokumentat duhet te dorezohen prane Drejtorise se Marredhenieve me Jashte ne Rektorat (kati i katert).

Dokumentat e nevojshme per aplikim:

 1. Formulari i aplikimit (kliko per ta shkarkuar)
 2. Fotokopje e pasaportes
 3. Vertetim qe jeni student i UE-se.
 4. CV
 5. Leter motivimi

Ju urojme suksese ne aplikim!