Fakulteti ekonomik

FE ka fillesat e aktivitetit filluar aktivitetin tij ne vitin 1995, dhe nga rritja e vazhdueshme e kerkeses per te studiuar ne kete fakultet tashme gjenden tete programe studimi ne:

1- Administrim - Biznes

2- Finance - Kontabilitet

3- Ekonomia dhe E drejta

4- Informatike Ekonomike

5- Ekonomi Turizem

6. Administrim - Biznes dhe Inxhinieri

7. Shkenca juridike ne sektorin publik

8. Shkenca juridike ne biznes 

Studimet ne fakultetin tone ndiqen me kohe te plote por dhe te pjesshme. Ne kete te fundit ka tre programe studimi, perkatesisht ne Administrim - Biznes, Finance Kontabilitet dhe Ekonomia dhe e drejta Fakulteti Ekonomik eshte nje nga fakultetet me te rinj te UE, me cilesine e tij dhe kerkesen e tregut per  keto programe studimi tashme eshte nje nga fakultetet me te kerkuara ne UE.

 

Infrastruktura

Fakulteti Ekonomik ndodhet ne afersi te 'Parkut Rinia', ish shtepia e oficereve. Tashme i rikonstrukturuar si dhe i zgjeruar me nje godine te re dhe moderne. Ne mjediset e saj ka dy laboratore kompjuterike, Internet , salle konferencash, biblokteke si dhe hapesira te konsiderueshme ne mjedise qe u sigurojne studenteve te gjitha kushtet e duhura per nje mbarevajtje te mesimit ne kushte moderne dhe te nje ambienti shlodhes.

Stafi akademik

Niveli akademik dhe shkencor i stafit eshte nje tjeter pike kyce e suksesit te fakultetit tone, i cili eshte nga me te pergatiturit ne fushat perkatese. Vecori e fakultetit tone eshte se promovojme punesimin e pedagogeve qe kane mbaruar shkollen jashte vendit  dhe aktualisht nje pjese e stafit tone jane te shkolluar jashte.

Pse te studiojme ne FE

Ne i pajisim studentet me njohuri cilesore dhe bashkekohore qe te mundesojne vazhdimin e studimeve te thelluara ne nivele me te larta studimore.Nje nder kerkesat me te medha te tregut eshte per specaliste te ndryshem te fushave ekonomike: menaxhere, marketere, financiere dhe ekonomiste te pajisur me njohuri te thelluara ne fushat e te drejtave tregtare apo dhe te Informatikes.Me ndryshimet e vazhdueshme te tregut global dhe rritjen  e vazhdueshme te ekonomise se tregut, kerkesa per specialiste ekonomie do jete gjithnje e ne rritje.

Studimet ne FE : Nje prespektive e  re per nje karriere te suksesshme.

Struktura e FE

Dekani i Fakultetit Prof. Asoc. Dr. Imelda Sejdini

Zv. Dekane  Dr. Albana Kacollja

1- Departamenti 'Administrim - Biznes'

Pergjegjes i departamentit Prof. Asoc. Dr. Ali Turhani

1. Prof. Asoc. Dr. Nada Krypa (Tapija)

2. Prof. Asoc. Dr. Imelda Sejdini

3. Dr. Albana Kacollja

4. Dr. Teuta Balliu

5. Msc Miresi Cela

2- Departamenti 'Finance - Kontabilitet'

Pergjegjes i departamenti Prof. Asoc. Dr. Marsida Ranxha

a. Grupi mesimor kerkimor i Finances

1. Prof. Asoc. Dr. Altin Idrizi

2. Dr. Eliona Gremi

3. Dr. Anila Voci

4. Dr. Ali Shingjergji

5. Dr. Ardita Todri

b. Grupi mesimor kerkimor i Kontabilitetit

1. Dr. Valbona Ballkoci

2. Dr. Marsel Sulanjaku

3. Dr. Shqiponja Açka

4. MSc Marsida Kenuti

3- Departamenti i se Drejtes

Përgjegjesi i departamentit Prof. Asoc. Dr. Rezarta Tahiraj

1. Dr. Blendi Himci

2. Prof. Asoc. Dr. Arber Gjeta

3. Dr. Artan Spahiu

4. Dr. Aida Llozana

5. Msc. Anduena Gjevori

6. Msc. Arsim Berisha

7. Msc. Silvana Dode

8. Msc. Ornela Taçi

9. Dr. Robert Gajda

4. Departamenti i Ekonomiksit

Pergjegjese e departamentit Prof. Asoc. Dr. Alketa Vangjeli

1. MSc Jonida Bicoku

2. MSc Manjola Tavanxhiu

3. MSc Suela Hajdari

4. Dr. Xhensila Abazi

5. MSc Kladiola Gjini

6. Msc. Megi Marku

7. Dr. Ina Sejdini

8. Msc. Doris Madhi

5. Departamenti i Marketingut dhe Inxhinierise

Pergjegjes i departamentit Prof. Asoc. Dr. Shpetim Cerri

1. Prof. Asoc. Dr. Agim Anxhaku

2. Prof. Asoc. Dr. Elvira Fetahu

3. Dr. Moza Kotollaku

4. Dr. Ardian Durmishi

5. Dr. Genta Rexha

6. Msc. Alda Gaspari

7. Msc. Elsa Gega

Stafi administrativ

Kryesekretare: Arjana Papamihali

Sekretare: Flutura Bebeti, Elsona Shevroja

Laborant: Orgen Bardhi

Laborant: Jonid Hatellari

Bibliotekare: